Eikenhouten vloeren

Een eikenhoutenvloer van Stedenvloeren bestaat uit stevige planken met een unieke robuste uitstraling. Al onze vloeren zijn gemaakt van 100% eikenhout en worden met speciale behandelmethodes afgewerkt. Bij Stedenvloeren hebben we een groot assortiment aan eikenvloeren. Hierdoor hebt u veel keuzevrijheid en is er altijd wel een vloer die goed in uw interieur past. Op onze website vindt u alle mogelijkheden met korte informatie. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Sortering:  
100,25 per m²
Kloostervloer Breda
108,50 per m²
Kloostervloer Groningen
108,50 per m²
Kloostervloer Amersfoort
100,25 per m²
Kloostervloer Utrecht
100,25 per m²
Kloostervloer Amsterdam
113,99 per m²
Kloostervloer Laren
119,95 per m²
Kloostervloer Arnhem
111,25 per m²
Kloostervloer Almere
105,75 per m²
Kloostervloer Zwolle
111,25 per m²
Kloostervloer Assen
114,95 per m²
Kloostervloer Drachten
119,95 per m²
Kloostervloer Haarlem

Inhoud

Hoogwaardige vloeren van eikenhout

Stedenvloeren is een bedrijf dat zich al jarenlang bezighoudt in de vloeren branche. Hierdoor is er een hoog kennisgehalte in de zaak en hebben onze vakmannen veel ervaring. Dit zorgt ervoor dat Stedenvloeren de beste vloeren kan aanbieden van uitstekende kwaliteit.

Wij volgen het productieproces tot in detail. Zo zijn we op de hoogte van elke stap die het hout ondergaat en bent u verzekerd van een prachtig product. Wij zijn al betrokken vanaf het moment dat uw vloer nog een boom is. Het zagen, vermaken tot planken, transporteren en afwerken zijn allemaal processen die gedaan worden door vakmannen en stap voor stap gevolgd worden.

Van boom tot eikenvloer

Iedere plank krijgt een individuele behandeling. Zo wordt eikenhout donker gestopt om het hout af te vlakken en egaal te maken. Verder wordt elke plank per stuk uit het hout geschaafd en vervolgens getrommeld om in vorm te brengen.

De planken worden bewerkt met een Hydro- en oliebehandeling. Dit zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling, maar maakt het eikenhout ook slijtvast. Hierdoor gaat uw houtenvloer nog langer mee en krijgen krassen geen kans.

Natuurlijk product

Een eik is een boom die je overal in de natuur ziet. Wanneer deze tot plank wordt gemaakt, ontstaat er een uniek patroon dat voor elke boom en zelfs elke plank verschillend is. Producten, zoals hout, die uit de natuur komen zijn altijd gebonden aan variaties. De natuur is immers niet een mechanisch proces, waarbij alles in een fabriek volledig hetzelfde geproduceerd wordt.

Een natuurlijk product geeft dan ook een unieke uitstraling. De nerven en knoesten zijn anders en soms kan de kleur ook licht in toon verschillen. Dit geeft een gepersonaliseerde en unieke vloer die niemand anders heeft!

Voordelen van een eikenvloer

Eikenhout is momenteel de meest populaire houtsoort in het interieur in Nederland. Of het nou gaat om tafels, krukjes, of vloeren. Een mooi houten item kan niet missen in huis. Zo is een vloer van eikenhout een uitstekende toevoeging aan uw huis. Het staat niet alleen mooi, eikenhout heeft ook nog eens veel voordelen!

  • Warm – Eikenhout neemt de temperatuur van de kamer over. Hierdoor is een vloer van eikenhout over het algemeen niet koud. Zo voelt de vloer warm aan, wat heerlijk is op koude winterdagen of in ruimtes als bijvoorbeeld de slaapkamer.
  • Vloerverwarming – Naast datet hout warmer aanvoelt, is hout van een eik ook nog eens goed te combineren met vloerverwarming. Door de lage RC-waarde (isolatiewaarde) kan een eikenvloer goed toegepast worden met een vloerverwarmingssysteem.
  • Krachtig materiaal – Eikenhout is een erg sterke houtsoort. Hierdoor is het hout hard en stevig. Dit maakt dat eikenhout een geschikte keuze is voor vloeren. Een eikenhouten vloer gaat jaren mee en kan goed tegen een stootje.
  • Sfeer – Natuurlijke materialen geven een prettige sfeer in uw huis. Zo zorgt een eikenhouten vloer voor een warme uitstreling. Het hout is robuust maar toch rustgevend en geeft een woning veel karakter.
  • Afwerking – Eikenhouten vloeren zijn goed te bewerken. Dit zorgt ervoor dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo kunt u kiezen uit verschillende afwerkingsopties die het hout een speciale look geven.

Ruim aanbod eikenhoutenvloeren

Op onze website vindt u meer informatie over ons aanbod vloeren. Wij bieden verschillende eikenhoutenvloeren aan, die allemaal op een specifieke manier behandeld zijn. Onze collectie bestaat uit namen van Nederlandse steden, waarbij iedere stad een ander soort eikenvloer representeert.

Eikenhout is natuurlijk één houtsoort met een specifieke kleur, door verschillende behandelmethodes toe te passen kunnen we de vloeren toch verschillende tinten en uitstralingen geven.

Zo worden sommige eikenvloeren gerookt, wat een oudere uitstraling aan het hout geeft en de nerven naar voren laat komen. Ook borstelen wij een deel van onze collectie vloeren, waardoor de houtstructuur extra opvalt en zelfs voelbaar is. De tinten worden bepaald door een ruim aanbod aan olie-behandelingen. De olie zorgt ervoor dat een bepaalde kleur naar voren komt en het hout er lichter of donkerder uitziet.

Onderhoudsvriendelijke vloeren

Bent u bang dat een houten vloer veel onderhoud vraagt? Geen zorgen! Onze eikenhoutenvloeren zijn super onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te verzorgen. Stendenvloeren bewerkt alle eikenhoutenvloeren met een speciale behandeling. Hierdoor wordt het hout vuilbestendig en slijt het moeilijker.

De behandelingen die wij van tevoren op uw vloer toepassen zorgen ervoor dat er bijna geen onderhoudt nodig is aan de houten vloer. Naast het gebruikelijke stofzuigen en dweilen hoeft u niets te doen om de kwaliteit van uw vloer te behouden.

De behandelmethode zorgt ervoor dat de poriën van het hout dichttrekken en er geen vuil ik kan komen. Dit doet niet af aan de authenticiteit van het hout.