Kloostervloeren

Wij van Stedenvloeren bieden u de beste eikenhouten kloostervloeren van heel Europa. Het familiebedrijf deelt jarenlange kennis, waarbij het proces van boom tot parketvloer gevolgd wordt. Hierdoor bent u verzekerd van prachtige vloeren. Wij maken gebruik van hoge kwaliteit eikenhout voor een scherpe prijs.

Onze kloostervloeren zijn altijd gemaakt van eikenhout. Dit zorgt voor een robuuste en warme uitstraling in uw huis. De gedetailleerde houtstukken zijn per vloer uniek en geven een oud karakter af. Kloostervloeren hebben de naam te danken aan de daadwerkelijke houten vloeren van vroegere kloosters. Deze stralen reinheid en rust uit.

Sortering:  
100,25 per m²
Kloostervloer Breda
108,50 per m²
Kloostervloer Groningen
108,50 per m²
Kloostervloer Amersfoort
100,25 per m²
Kloostervloer Utrecht
100,25 per m²
Kloostervloer Amsterdam
113,99 per m²
Kloostervloer Laren
119,95 per m²
Kloostervloer Arnhem
111,25 per m²
Kloostervloer Almere
105,75 per m²
Kloostervloer Zwolle
111,25 per m²
Kloostervloer Assen
114,95 per m²
Kloostervloer Drachten
119,95 per m²
Kloostervloer Haarlem

Wij bieden een grote diversiteit aan vloeren. Zo hebt u keuze in de afwerking en toon van het hout. Alle vloeren worden gemaakt van hetzelfde hout, namelijk dat van de eikenboom. Toch is het mogelijk om verschillende kleuren aan te bieden, door een variatie aan behandelsoorten en oliën die wij gebruiken.

Bekijk hieronder onze verschillende opties! Voor de diverse looks hebben we gekozen voor namen van Nederlandse steden. Dit past bij de robuuste oer Hollandse uitstraling van het hout.

Mooie en kwalitatieve Kloostervloeren

De vloer in een klooster is een specifiek soort vloer. Kloostervloeren zijn gemaakt van eikenhout. De houten planken hebben knoesten en nerven. Dit zorgt voor een natuurlijke en aardse uitstraling. In een klooster is eenvoud belangrijk, dicht bij de natuurlijke robuuste look blijven brengt deze eenvoud naar voren.

In kloosters draait het over het algemeen over eenvoud, soberheid en reinheid. De kloostervloeren stralen deze kenmerken uit. Zo zijn de vloeren verfijnd en tegelijkertijd robuust. Kloostervloeren worden steeds populairder in het huishouden. De stoere en authentieke houten vloeren brengen een warme en sfeervolle tint in huis.

Over het algemeen worden kloosters gelinkt aan ruimtes van rust waar men tot zichzelf kan komen. Ook thuis is men over het algemeen opzoek naar rust en een ruimte om volledig jezelf te zijn. Vloeren vormen de fundering en basis van een huis en zijn dan ook erg belangrijk in deze rust. Door te kiezen voor een bijzondere toch rustige vloer, hebt u eindeloze mogelijkheden in uw interieur en een stevige basis.

Eikenhouten vloeren van hoogwaardige kwaliteit

Voor kloostervloeren worden planken van eikenbomen gebruikt. Eikenhout is erg massief en sterk. Hierdoor gaan de vloeren lang mee en zijn ze over het algemeen erg gemakkelijk te onderhouden.

Doordat eikenhout lang meegaat is het een duurzame keuze. De kwaliteit is gemaakt om een jarenlange basis te vormen van je huis. Het parket bestaat uit grote balken, dit zorgt ervoor dat de uitstraling van de vloer robuust en toch rustig is. Een prachtige toevoeging aan uw interieur.

Hoe Maken onze vakmannen de vloeren?

Een kloostervloer wordt gemaakt door individuele massieve eikenhouten planken met elkaar te verlijmen. Elke plank krijgt eerst een individuele behandeling. Hierdoor is iedere vloer uniek en speciaal.

De planken worden uit het hout geschaafd en per stuk apart getrommeld. Voordat dit gebeurt worden de planken eerst donker gestopt. Dit zorgt ervoor dat de historische uitstraling extra goed tot uiting komt. Al onze vloeren krijgen een Hydro- en oliebehandeling. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de vloer optimaal is. Deze behandelingen geven een slijtvaste kwaliteit aan het hout en zorgen ervoor dat u de vloer niet herhaaldelijk hoeft te behandelen.

De kloostervloeren worden standaard gemaakt en gelegd met een (micro) velling. Dit zorgt voor een extra robuust en authentiek uiterlijk. Mocht u andere wensen hebben dan is dit altijd mogelijk. Kijk verder op onze website of neem contact op voor alle opties.

Verschillende Kloostervloeren

Wij bieden zowel qua kleur, uitstraling en legging meerdere opties aan. Hierboven vindt u de verschillende vloeren die onze vakmannen bij u thuis kunnen leggen. Elke soort heeft een eigen stad als naam gekregen. Neem vooral een kijkje bij de stedennamen, daar vindt u meer informatie over de gebruikte methodes en specificaties.

Wij maken gebruik van verschillende methodes om het hout te bewerken. Zo worden sommige vloersoorten gerookt om de nerven beter zichtbaar te maken en daarmee de vloer extra persoonlijkheid te geven. Een andere methode is het borstelen van de planken. Hierdoor komt de houtstructuur naar voren en is deze zelfs voelbaar. Verder hebben we verschillende olie-behandelingen. Het soort olie bepaalt de kleur die naar voren komt in het hout, hierdoor kunnen wij lichtere en donkerdere vloeren aanbieden.

Elke vloer is uniek!

Omdat de vloer gemaakt is uit echte houten planken heeft elke plank een eigen karakter. Verschillende patronen zullen ontstaan door de noesten en nerven van de boom. Hout is een natuurproduct, waardoor er altijd een variatie in zal zitten. Eigenlijk juist leuk, want daardoor is uw vloer de enige in z’n soort!

Doordat de planken een individuele behandeling krijgen, is het ook mogelijk dat de planken wat van kleur verschillen. Wanneer u bij ons een houten vloer koopt bent u gegarandeerd van een uitzonderlijke parketvloer.

Kloostervloeren behandelen

U wilt een mooie vloer, maar wij begrijpen maar al te goed dat u hier niet wekelijks veel onderhoud voor wilt doen. Daarom doen wij speciale voorbehandelingen. De behandelingen die van tevoren gedaan zijn zorgen ervoor dat de vloeren praktisch behandelvrij en geheel onderhoudsvriendelijk zijn.

Voorafgaand aan het leveren en leggen van de vloer behandelen we de planken met een veilige en gezonde behandeling. Hierdoor worden de poriën van het hout dichtgemaakt. Dit zorgt ervoor dat er niks in het hout kan trekken. Vloeren zijn immers gemaakt om vies te worden.

U kunt nog zo voorzichtig doen, maar in een huis mag geleefd worden. Dit heeft als gevolgen dat er wel eens viezigheid op de vloer beland. Onze vloeren zijn vuilafstotend en dienen enkel behandelt te worden zoals elke andere vloer, met af en toe een stofzuig- en dweilbeurt. Hierdoor kunt u met een gerust hart optimaal genieten van uw mooie houten vloer die een echte eyecatcher in het huis vormt.

Een kijkje in de fabriek van Stedenvloeren.nl